Site icon GRAVITSAPA.INFO

Як мити мотор в автомобілі і які наслідки?

Брудний мотор з моторним відсіком автомобіля? Є бажання помити, але є побоювання, що це викличе проблеми в роботі двигуна? Пропоную розібратись, що до чого, чи потрібно його мити, як це робити і які можуть бути наслідки.

Є теорія, що у чистого двигуна краща тепловіддача, тому менша вірогідність, що перегріється. Це не вірне твердження. Двигун охолоджується охолоджуючою рідиною через радіатор. В сучасних моторах важливіша тепловіддача саме через радіатор, чим від самого мотора. Тому змивати “пил” заради кращої тепловіддачі не потрібно 🙂 Але якщо так сталось, що двигун забруднений на стільки, що бруд може потрапляти в впускну систему, на рухомі механізми, на рухомі ремені, датчики, в генератор і інші важливі частини, то помити бажано. Також миють двигуни заради краси.

Як помити двигун автомобіля, щоб не нашкодити?

Після всих цих маніпуляцій запустіть та прогрійте двигун, так він ще краще досохне. Важливо – не запускайте мотор одразу після мийки, почекайте поки постікає вода, просохне і тільки потім запускайте. Рекомендую мийку двигуна автомобіля робити влітку або в теплому приміщенні.

Але пам’ятайте, що навіть у детейлінгових студіях не дають гарантію на те, що мийка двигуна відбудеться без наслідків. Є вірогідність окислення якихось електричних частин, попадання вологи на якісь плати та в датчики. Це приведе до появу помилки на приборній панелі як мінімум. У гіршому випадку двигун не запуститься. Потрібно буде шукати що саме вийшло з ладу і міняти цю деталь. Такі ситуації рідкість, але бувають. Тому дії описані вище мінімізують негативні наслідки.

Exit mobile version